Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

De Santa Run, georganiseerd door Rotary Bennekom, was een enorm succes. Ruim zeshonderd grote en kleine erstmannen liepen zaterdag door Bennekom. Met elkaar brachten ze een mooi bedrag bijeen voor de goede doelen. De Dickensfair ontving 600 euro voor de aanschaf van een container waarin materiaal voor de Kerstmarkt kan worden opgeslagen. De Nierstichting krijgt 3000 euro voor de ontwikkeling van de mobiele nier. Het lokale goede doel, het Mooi Leven Huis, kan maar liefst 7200 euro tegemoet zien. Alle Santa’s bedankt voor het meedoen! Kijk hier voor de foto’s.

Wat was het weer gezellig in het dorp tijdens de tweedaagse kerstmarkt! Het begon  spectaculair met het aansnijden van een 15 meter lange cake door de burgemeester. Er was zoveel te zien, te doen en te horen. Kramen, koren, kinderactiviteiten en natuurlijk was er gluhwein en lekker eten om de regen even te vergeten. Fotograaf Gert Jan Koster maakte er een mooie reportage over. Kijk je mee?

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december vorm het Bennekomse centrum het toneel voor een prachtige kerstmarkt. Honderd kramen, 37 optredens van koren, Pipes & Drums, een snowboardsimulator en nog veel meer. Burgemeester Verhulst opent de 15e Dickensfair door het aansnijden van een taart van 15 meter. Kijk voor meer informatie op www.dickensfairbennekom.nl

Zaterdag 14 december gaan honderden Kerstmannen om 10 uur van start op het Bart van Elstplantsoen voor de Santa Run. Ren of wandel ook mee en steun zo de goede doelen: de Nierstichtingen het Mooi Leven Huis in Bennekom! Zie bennekom.rotarysantarun.nl/

Afgelopen zaterdag brachten Sinterklaas en de Pieten weer een bezoek aan het Bennekomse centrum. Wat bijzonder om ze zomaar tegen te komen in de Dorpsstraat, of in een van de gezellige Bennekomse winkels! Veel kinderen gingen met Sint op de foto of kregen iets lekkers van Zwarte Piet. Sinterklaas reikte ook hoogstpersoonlijk de prijzen uit aan de winnaars van de prijsvraag. Natuurlijk maakte Gert Jan Koster daar weer mooie foto’s van. Je vindt ze hier

Hebben jullie die prachtige Happy Socks van de Pieten gezien? Ze hadden er een beetje een rommeltje van gemaakt waardoor niet alle sokken bij elkaar pasten. Gelukkig kunnen alle kinderen helpen! In diverse etalages in het dorp zijn de vrolijke sokken te vinden. Op je wedstrijdformulier kun je de naam van de winkel schrijven waar je de sokken hebt gezien. De wedstrijdformulieren kunnen bij de Hema worden opgehaald en ingeleverd. En we kunnen vast verklappen dat Sinterklaas op 30 november zelf de prijzen uitreikt!

Nog nooit eerder waren er zoveel kinderen naar het Bennekomse centrum gekomen om de feestelijke intocht van Sinterklaas te zien. Wat was het gezellig druk in het dorp! De kinderen zongen en dansten voor de bijna jarige Sint, er was een dj en natuurlijk bracht Sinterklaas ook zijn fantastische Pietenband mee. Na het podiumprogramma was er het populaire meet&greet moment tijdens de lange wandeling  naar de muziektent. Sint Nicolaas nam ruim de tijd om met iedereen die dat wilde op de foto te gaan. Fotograaf Gert Jan Koster maakte een mooie reportage van de intocht, die kun je hier zien.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Sinterklaas komt naar Bennekom! Zaterdag 16 november, vanaf 14.15 uur is het al gezellig bij het podium voor de Oude Kerk. Er is een dj dus er wordt gezongen en gedanst in afwachting van de aankomst van de Goedheiligman. Er komen vast wat Pieten vooruit om met de kinderen op de foto te gaan. Rond 15.00 uur komt Sinterklaas zelf aan bij het podium waar hij wordt onthaald met een verrassend programma. Om 15.30 uur gaan Sint en de Pieten te voet naar de muziektent. Daar is ook nog gelegenheid om op de foto te gaan en worden de wedstrijdformulieren voor de Sinterklaaswedstrijd uitgedeeld. Dat wordt weer een prachtig feest in het Bennekomse centrum. Komen jullie ook?

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober vindt in de DVO-hal het Bennekomse Oktober Fest 2019 plaats, met optredens van onder andere Dennie Christian, de Grenslandkapel, Ronnie Tober en DJ Bert. De opbrengst gaat dit jaar naar het Mooi Leven Huis op de Langhoven. Tickets zijn verkrijgbaar bij Plus en Albert Heijn.

69

WINKELS

14

EVENEMENTEN

22

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN