Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Sinterklaas komt naar Bennekom! Zaterdag 16 november, vanaf 14.15 uur is het al gezellig bij het podium voor de Oude Kerk. Er is een dj dus er wordt gezongen en gedanst in afwachting van de aankomst van de Goedheiligman. Er komen vast wat Pieten vooruit om met de kinderen op de foto te gaan. Rond 15.00 uur komt Sinterklaas zelf aan bij het podium waar hij wordt onthaald met een verrassend programma. Om 15.30 uur gaan Sint en de Pieten te voet naar de muziektent. Daar is ook nog gelegenheid om op de foto te gaan en worden de wedstrijdformulieren voor de Sinterklaaswedstrijd uitgedeeld. Dat wordt weer een prachtig feest in het Bennekomse centrum. Komen jullie ook?

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober vindt in de DVO-hal het Bennekomse Oktober Fest 2019 plaats, met optredens van onder andere Dennie Christian, de Grenslandkapel, Ronnie Tober en DJ Bert. De opbrengst gaat dit jaar naar het Mooi Leven Huis op de Langhoven. Tickets zijn verkrijgbaar bij Plus en Albert Heijn.

De kleurrijke boomspiegels en hanging baskets in het centrum zijn in de prijzen gevallen! Floralia vond de Bennekomse bloemenpracht een eerste prijs waard. Prachtig nieuws voor de Ondernemersvereniging Bennekom en de vrijwilligers die de boomspiegels aanplanten en onderhouden!

Het carillon in het Bennekomse centrum krijgt een opknapbeurt. Het metselwerk aan de voet is hersteld, het gammele kastje is verwijderd en het geheel krijgt een verfbeurt. Met dank aan ons Bennekomse raadslid Gert Jan Koster, die het onderhoud op de agenda heeft gekregen.

Een fotoserie vertelt het verhaal van de Oogstdag op het Van Slootenplein op zaterdag 7 september. Traditiegetrouw werd er gedorst en het Bennekomse roggemeel werd in de Muziektent verwerkt tot pannenkoeken. In de kraam van de Historische Vereniging Oud-Bennekom werden bakmixen verkocht en bakker Bak en Patisserie van Woerekom bakten brood en Bennekomse oogstkoeken van het speciale Bennekomse meel. Kijk hier voor de foto’s.

Wat was het weer een geweldig feest! Het hele dorp was op de been en ook de vele bezoekers van buitenaf genoten van de geweldige sfeer en mooie activiteiten. Fotograaf Gert Jan Koster maakt een mooie reportage. Nog een keer trekkers kieken? Dat kan hier.

Anja Rozeboom werd tijdens Vlegeldag onderscheiden met de Gouden Vlegel. Zij kreeg de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Rene Verhulst, onder het toeziend oog van de Heidehoogheden en een groot deel van de Bennekomse bevolking. De burgemeester prees Anja Rozeboom in zijn toespraak voor haar grote inzet. Anja is actief in de werkgroep maaltijden en verzorgt de PR rond Vlegeldag en de website.

Woensdag 28 augustus is het weer Vlegeldag! Het spectaculaire dorpsfeest begint om 9.15 uur met de optocht van oude tractoren. Daarna barsten alle activiteiten los: de Vlegelmarkt met oude ambachten, de uitreiking van de Gouden Vlegel, het Vlegelhangen, Vlegelcorso, ringsteken en de vlooienmarkt voor kinderen. Op het hoofdpodium bij de Oude Kerk en in de Muziektent op het Van Slootenplein zijn de hele dag door muzikale optredens, van onder meer de Shanty Zangers, Jong Belegen, Sylvia Smit, The Passengers, Ryso Jochemsen, Triple B Big Band, OBK en Henk & Mick. Kijk voor het volledige programma op www.vlegeldag.nl

Zaterdag 13 juli was het Kunstfestival voor Kinderen. Het thema is ‘Hollandse Meesters’ en op diverse locaties in het Bennekomse centrum worden workshops gegeven. Bekijken hier de foto's.

68

WINKELS

14

EVENEMENTEN

22

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN