Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

Zaterdag 2 Juli begint de Bennekomse Bigband Triple B met de feestelijkheden rond haar 25 jarig bestaan. Die dag is er in het centrum van Bennekom een heuse Summer Jam. Vanaf 2 uur zijn er swingende optredens van de bigband in de muziektent. Tussendoor zijn er korte verrassingsoptredens van kleine groepjes jazz muzikanten op verschillende plekken in het dorp. Vanaf 5 uur speelt het Triple B jazzcombo in Het Oude Postkantoor in Bennekom, en tussen half 8 en 10 uur is daar ook een spetterende jamsessie. Wij hebben er ongelooflijk veel zin en hopen op goed weer en veel publiek.

11 Juni is het weer zover! We gaan er weer een mooi feestje van maken!

Lekker Bennekoms!!

Vanaf 16.00 uur staat het van Slootenplein bij de Muziektent weer vol met het gezelligste terras van Bennekom. Met live muziek en culinaire hoogstandjes van onze lokale horeca ondernemers! Muntverkoop vanaf 15.00 uur.

Dit is een bericht voor alle Bennekomse kinderen. Zoals jullie weten moet iedereen zoveel mogelijk thuis werken, en dat geldt ook voor Sinterklaas. Daarom is er dit jaar helaas geen feestelijke intocht in het dorp. Gelukkig is er wel een leuke wedstrijd! Vanaf vrijdag 13 november kunnen jullie bij verschillende winkels, oa Hema en Van Wonderen Shoes & Stuff, een wedstrijdformulier ophalen. Vul het formulier in, maak iets moois van de kleurplaat en stuur een berichtje aan Sinterklaas. Want Sint wil natuurlijk heel graag weten hoe het met jullie gaat! Lever het formulier voor 24 november weer in. Alle deelnemers krijgen iets lekkers en de winnaars worden door Sinterklaas zelf gebeld!

Tijdens deze moeilijke tijden is het van groot belang om de lokale ondernemers te blijven steunen. De winkeliers doen er alles aan om het winkelen zo veilig mogelijk te maken. Help mee, houd anderhalve meter afstand. Blijf je liever thuis? Informeer dan naar bezorgmogelijkheden.  De horecagelegenheden zijn gesloten, maar afhalen is nog wel mogelijk. Veel ondernemers komen met creatieve oplossingen zodat we thuis kunnen genieten van een heerlijk diner of gezellige borrelplank. Zoek op deze website de contactgegevens op van je favoriete ondernemers en kijk eens welke diensten ze aanbieden om het leven in coronatijd leuker en makkelijker te maken.

Op 17 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Bennekom werd bevrijd. De geplande herdenkingsevenementen zijn door de uitbraak van het coronavirus helaas voor onbepaalde tijd uitgesteld. Om onze Canadese bevrijders te eren verzoeken de Historische Vereniging Oud-Bennekom, de Dorpsraad en de Ondernemersvereniging Bennekom om vrijdag 17 april te vlaggen. Dat kan zowel met de Nederlandse driekleur als met de Bennekomse vlag.

Het Bevrijdings Korenfestival in de Bennekomse muziektent is uitgesteld van 20 april naar 11 september. Het bestuur van de Stichting Muziektent Bennekom heeft besloten de voorbereidingen voor Lekker Bennekoms op 13 juni stil te leggen. In verband met onzekerheden voor de horecasector is er nog geen nieuwe datum gepland. Mogelijk wordt het evenement later in het jaar alsnog georganiseerd.

Lieve Bennekommers, dit is een oproep om in deze spannende tijden elkaar en onze lokale ondernemers te steunen. Bennekomse bedrijven nemen allerlei maatregelen om de klant zo veilig en verantwoord mogelijk van dienst te zijn. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent deze corona maatregelen, volg de ondernemers dan via Facebook of Instagram. Op deze site vind je een groot aantal links naar websites en social media van winkels, dienstverleners en instellingen. Hulde aan iedereen die ons dorp draaiend houdt. Pas op jezelf, pas op elkaar. Samen zijn we sterk!

De Santa Run, georganiseerd door Rotary Bennekom, was een enorm succes. Ruim zeshonderd grote en kleine erstmannen liepen zaterdag door Bennekom. Met elkaar brachten ze een mooi bedrag bijeen voor de goede doelen. De Dickensfair ontving 600 euro voor de aanschaf van een container waarin materiaal voor de Kerstmarkt kan worden opgeslagen. De Nierstichting krijgt 3000 euro voor de ontwikkeling van de mobiele nier. Het lokale goede doel, het Mooi Leven Huis, kan maar liefst 7200 euro tegemoet zien. Alle Santa’s bedankt voor het meedoen! Kijk hier voor de foto’s.

Wat was het weer gezellig in het dorp tijdens de tweedaagse kerstmarkt! Het begon  spectaculair met het aansnijden van een 15 meter lange cake door de burgemeester. Er was zoveel te zien, te doen en te horen. Kramen, koren, kinderactiviteiten en natuurlijk was er gluhwein en lekker eten om de regen even te vergeten. Fotograaf Gert Jan Koster maakte er een mooie reportage over. Kijk je mee?

58

WINKELS

14

EVENEMENTEN

14

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN