Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

Winkelende moeders worden zaterdag 11 mei verwend in het Bennekomse centrum. Namens de Ondernemersvereniging Bennekom worden er heerlijke bonbons uitgedeeld in het dorp. Ga dus lekker shoppen met je moeder!

Zaterdag 4 mei vindt tussen 10.00 en 16.00 uur een plantenmarkt plaats in het Bennekomse centrum. Diverse bloemisten bieden hun planten aan op het Van Slootenplein, op het pleintje bij het carillon en voor de Oude Kerk. De Dorpsstraat is niet afgesloten voor verkeer. De markt eindigt stipt om 16.00 uur zodat er ruim tijd is voor het treffen van de voorbereidingen voor de Dodenherdenking later op de dag.

Het snoeien van de esdoorns in de Dorpsstraat is vorige week helaas niet volgens eerder gemaakte afspraken met de gemeente Ede uitgevoerd. De bomen dienen met het oog op de beperkte ruimte in de Dorpsstraat om de drie jaar te worden gekandelaberd. De bedoeling is dat de bomen om en om gesnoeid worden zodat het aanzicht altijd groen blijft. Na een klacht van de Ondernemersvereniging Bennekom heeft wethouder Hoefsloot meteen de snoeiwerkzaamheden stil gelegd. In het daaropvolgende constructieve overleg met de wethouder is afgesproken dat in het bestek per boom wordt vastgelegd wanneer de snoeibeurt plaatsvindt. Elke boom in de openbare ruimte beschikt over een bomenpaspoort. Met de juiste aantekening in dat paspoort wordt in de toekomst voorkomen dat de beeldbepalende bomen allemaal tegelijk in ‘kale kapstokken’ veranderen. Zo is er op warme zomerdagen voldoende schaduw om aangenaam te winkelen en blijft het groene karakter van de Dorpsstraat gewaarborgd.

De Dickensfair trok afgelopen weekend weer veel bezoekers naar het Bennekomse centrum. Er was dan ook veel om van te genieten: heerlijke lekkernijen in mooi verlichte kramen, prachtige muziek en leuke activiteiten voor de kinderen. Fotograaf Gert Jan Koster was erbij en maakte deze sfeervolle fotoreportage.

Op vrijdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur wordt het Bennekomse centrum omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Kerstbomen, lichtjes, gluhwein, veel muziek en natuurlijk is alles aangekleed in de stijl zoals we die kennen uit de tijd van Charles Dickens. Er zijn 80 kramen waarin lekkernijen of aan kerst gerelateerde artikelen worden verkocht. Op drie podia - in de Oude Kerk, de Muziektent en de tent bij supermarkt Plus - treden koren, ensembles en solisten op. Kijk voor het volledige muzikale programma op www.dickensfairbennekom.nl

Tijdens zijn ronde door het Bennekomse Centrum reikte Sinterklaas de prijzen uit aan de winnaars van de prijsvraag. En natuurlijk mochten zij ook samen met de Sint op de foto! Een fotoverslag van de uitreiking en van het bezoek van Sinterklaas kun je hier vinden.

Wat was het weer een mooi feest tijdens de intocht van Sinterklaas! Fotograaf Gert Jan Koster maakte een prachtige reportage die je hier kunt zien. Sinterklaas en de Zwarte Pieten vonden het zo gezellig dat ze graag nog een keer terug komen! Op zaterdag 1 december zijn ze tussen 13.00 en 16.00 uur weer op bezoek in het Bennekomse centrum. Vergeten jullie niet om het formulier van de prijsvraag in te leveren bij de HEMA? Er zijn mooie prijzen te winnen en Sinterklaas zal die prijzen hoogstpersoonlijk aan de winnaars overhandigen op zaterdag 1 december om 14.30 uur in de Muziektent.

Hij komt, hij komt! Alle kinderen zijn uitgenodigd om te komen kijken, dansen en zingen bij de feestelijk intocht van Sinterklaas in het Bennekomse centrum op zaterdag 17 november. Vanaf 14.15 uur zijn de eerste pieten aanwezig in het dorp. Om 14.30 uur komt Sint via de Commandeursweg en Lindenlaan aan. Langs de route geven diverse sportverenigingen demonstraties, onder andere in de Brinkstraat en op het Van Slootenplein. Om 15.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan bij het podium voor de Oude Kerk. Na afloop van het programma daar, rond 15.30 uur, loopt de Goedheiligman via de Dorpsstraat naar de muziektent. Daar kunnen de kinderen vanaf 16.00 uur met Sinterklaas op de foto. Aan het einde van de optocht worden mandarijnen uitgedeeld.

Ook dit jaar is er weer een leuke wedstrijd. In diverse etalages in het Bennekomse centrum zijn ingredienten verstopt die nodig zijn voor het bakken van pepernoten. Zoek ze op, en zet de naam van de winkel op het wedstrijdformulier. Lever het formulier en de kleurplaat in bij de Hema en maak kans op mooie prijzen. Sinterklaas komt op 1 december hoogstpersoonlijk de prijzen uitreiken!

Het landschapskunst- en locatietheaterfestival Woest & Bijster start vrijdag 19 oktober met een feestelijk openingsfeest, van 17.00-18.00 uur bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal en van 19.00-20 uur op het Van Slootenplein in Bennekom. Tijdens het festival (20-28 oktober) is er dagelijks van 17.00-19.00 uur live muziek op het Van Slootenplein. Kijk voor de deelnemende kunstenaars, de fietsroute langs de locaties, het volledige programma en voor reserveren van voorstellingen op www.woestenbijster.nl

71

WINKELS

13

EVENEMENTEN

23

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN