Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

De Dickensfair trok afgelopen weekend weer veel bezoekers naar het Bennekomse centrum. Er was dan ook veel om van te genieten: heerlijke lekkernijen in mooi verlichte kramen, prachtige muziek en leuke activiteiten voor de kinderen. Fotograaf Gert Jan Koster was erbij en maakte deze sfeervolle fotoreportage.

Op vrijdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur wordt het Bennekomse centrum omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Kerstbomen, lichtjes, gluhwein, veel muziek en natuurlijk is alles aangekleed in de stijl zoals we die kennen uit de tijd van Charles Dickens. Er zijn 80 kramen waarin lekkernijen of aan kerst gerelateerde artikelen worden verkocht. Op drie podia - in de Oude Kerk, de Muziektent en de tent bij supermarkt Plus - treden koren, ensembles en solisten op. Kijk voor het volledige muzikale programma op www.dickensfairbennekom.nl

Tijdens zijn ronde door het Bennekomse Centrum reikte Sinterklaas de prijzen uit aan de winnaars van de prijsvraag. En natuurlijk mochten zij ook samen met de Sint op de foto! Een fotoverslag van de uitreiking en van het bezoek van Sinterklaas kun je hier vinden.

Wat was het weer een mooi feest tijdens de intocht van Sinterklaas! Fotograaf Gert Jan Koster maakte een prachtige reportage die je hier kunt zien. Sinterklaas en de Zwarte Pieten vonden het zo gezellig dat ze graag nog een keer terug komen! Op zaterdag 1 december zijn ze tussen 13.00 en 16.00 uur weer op bezoek in het Bennekomse centrum. Vergeten jullie niet om het formulier van de prijsvraag in te leveren bij de HEMA? Er zijn mooie prijzen te winnen en Sinterklaas zal die prijzen hoogstpersoonlijk aan de winnaars overhandigen op zaterdag 1 december om 14.30 uur in de Muziektent.

Hij komt, hij komt! Alle kinderen zijn uitgenodigd om te komen kijken, dansen en zingen bij de feestelijk intocht van Sinterklaas in het Bennekomse centrum op zaterdag 17 november. Vanaf 14.15 uur zijn de eerste pieten aanwezig in het dorp. Om 14.30 uur komt Sint via de Commandeursweg en Lindenlaan aan. Langs de route geven diverse sportverenigingen demonstraties, onder andere in de Brinkstraat en op het Van Slootenplein. Om 15.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan bij het podium voor de Oude Kerk. Na afloop van het programma daar, rond 15.30 uur, loopt de Goedheiligman via de Dorpsstraat naar de muziektent. Daar kunnen de kinderen vanaf 16.00 uur met Sinterklaas op de foto. Aan het einde van de optocht worden mandarijnen uitgedeeld.

Ook dit jaar is er weer een leuke wedstrijd. In diverse etalages in het Bennekomse centrum zijn ingredienten verstopt die nodig zijn voor het bakken van pepernoten. Zoek ze op, en zet de naam van de winkel op het wedstrijdformulier. Lever het formulier en de kleurplaat in bij de Hema en maak kans op mooie prijzen. Sinterklaas komt op 1 december hoogstpersoonlijk de prijzen uitreiken!

Het landschapskunst- en locatietheaterfestival Woest & Bijster start vrijdag 19 oktober met een feestelijk openingsfeest, van 17.00-18.00 uur bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal en van 19.00-20 uur op het Van Slootenplein in Bennekom. Tijdens het festival (20-28 oktober) is er dagelijks van 17.00-19.00 uur live muziek op het Van Slootenplein. Kijk voor de deelnemende kunstenaars, de fietsroute langs de locaties, het volledige programma en voor reserveren van voorstellingen op www.woestenbijster.nl

In de DVO-hal vindt binnenkort het Bennekoms Oktober Feest plaats. Op vrijdag 12 oktober is er voor kinderen tot 12 jaar van 16.00-17.15 uur een kinderparty met thatershow en kinderdisco. Van 18.30-20.30 uur wordt de feestmaaltijd geserveerd met aansluitend een feestavond met optredens van de Grenslandkapel, DJ Jeronimo en schlagerzanger Harold Verwoert. Op zaterdag 13 oktober begint het programma met de seniorenmiddag (14.00-16.30 uur) Van 21.00-01.30 uur is het tijd voor de 18+ Apres Ski Party met DJ Bert, Harold Verwoert en Danny Froger. Toegangskaarten zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij de servicebalie van PLUS Edwin & Astrid Holtrop. De opbrengst van BOF 2018 gaat naar Fietsmaatjes Bennekom en Stichting Muziektent Bennekom.

Het was weer een topdag! Prachtig weer, volle terrassen en enorm veel bezoekers in het Bennekomse centrum. Voor burgemeester Verhulst was het de eerste keer dat hij Vlegeldag meemaakte. Hij prees in zijn toespraak de vele vrijwilligers elk jaar bergen werk verzetten om zo’n prachtig evenement mogelijk te maken. Verhulst werd de hele dag op de voet gevolgd door SBS programmamaker Dennis van der Geest. Oud-burgemeester Cees van der Knaap daarentegen had juist voor het eerst in jaren tijd om zijn boerenkiel aan te trekken en een tractor te besturen tijdens de optocht. Fotograaf Gert Jan Koster maakte een mooie reportage, klik hier voor de foto’s.

De Gouden Vlegel ging dit jaar naar Piet van den Hurk. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door de Heidehoogheden  waarna burgemeester Rene Verhulst hem namens de gemeente Ede een bronzen zwijntje overhandigde als dank voor zijn inzet voor de Vlegeldag. Piet van den Hurk is al 25 jaar lid van de trekkercommissie en draagt zorg voor de organisatie van de tractoroptocht en het ringsteken met tractoren.

71

WINKELS

12

EVENEMENTEN

23

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN