Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

Een fotoserie vertelt het verhaal van de Oogstdag op het Van Slootenplein op zaterdag 7 september. Traditiegetrouw werd er gedorst en het Bennekomse roggemeel werd in de Muziektent verwerkt tot pannenkoeken. In de kraam van de Historische Vereniging Oud-Bennekom werden bakmixen verkocht en bakker Bak en Patisserie van Woerekom bakten brood en Bennekomse oogstkoeken van het speciale Bennekomse meel. Kijk hier voor de foto’s.

Wat was het weer een geweldig feest! Het hele dorp was op de been en ook de vele bezoekers van buitenaf genoten van de geweldige sfeer en mooie activiteiten. Fotograaf Gert Jan Koster maakt een mooie reportage. Nog een keer trekkers kieken? Dat kan hier.

Anja Rozeboom werd tijdens Vlegeldag onderscheiden met de Gouden Vlegel. Zij kreeg de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Rene Verhulst, onder het toeziend oog van de Heidehoogheden en een groot deel van de Bennekomse bevolking. De burgemeester prees Anja Rozeboom in zijn toespraak voor haar grote inzet. Anja is actief in de werkgroep maaltijden en verzorgt de PR rond Vlegeldag en de website.

Woensdag 28 augustus is het weer Vlegeldag! Het spectaculaire dorpsfeest begint om 9.15 uur met de optocht van oude tractoren. Daarna barsten alle activiteiten los: de Vlegelmarkt met oude ambachten, de uitreiking van de Gouden Vlegel, het Vlegelhangen, Vlegelcorso, ringsteken en de vlooienmarkt voor kinderen. Op het hoofdpodium bij de Oude Kerk en in de Muziektent op het Van Slootenplein zijn de hele dag door muzikale optredens, van onder meer de Shanty Zangers, Jong Belegen, Sylvia Smit, The Passengers, Ryso Jochemsen, Triple B Big Band, OBK en Henk & Mick. Kijk voor het volledige programma op www.vlegeldag.nl

Zaterdag 13 juli was het Kunstfestival voor Kinderen. Het thema is ‘Hollandse Meesters’ en op diverse locaties in het Bennekomse centrum worden workshops gegeven. Bekijken hier de foto's.

Zaterdag 13 juli tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan het Kunstfestival voor Kinderen. Het thema is ‘Hollandse Meesters’ en op diverse locaties in het Bennekomse centrum worden workshops gegeven. Maak een beeld in de stijl van Karel Appel, help mee de witte beestenbende te versieren, ga tekenen, maak muziek of ga schilderen bij de Muziektent, het kan allemaal! Kijk voor het volledige programma op www.dekunstfactorij.nl

De Kunstmarkt in het Bennekomse centrum trok zaterdag weer veel bezoekers. Er was dan ook van alles te zien en te doen. Zeventig kramen met kunst en kunstnijverheid, muziek verzorgd door het draaiorgeltje van het Kijk & Luistermuseum, een optreden van het RAC accordeonorkest in de Muziektent en natuurlijk veel gezelligheid op de terrassen. Kijk hier voor de foto's.

Op de eerste zaterdag van juli worden de nestkasten van de gierzwaluwen in de Dorpsstraat gecontroleerd. Tijdens de Kunstmarkt telden leden van Vogelwerkgroep IVN-Ede in hoeveel van de 24 nestkasten wordt gebroed. De jonge vogels werden gewogen, gemeten en geringd. Door het ringen van de vogels wordt informatie verkregen die helpt bij het beschermen van de soort.

Zaterdag 6 juli vindt tussen 10.00 en 16.00 uur de jaarlijkse Kunstmarkt plaats in het Bennekomse Centrum. In de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein staan 70 kramen met kunst en kunstnijverheid. De Dorpsstraat is zaterdag afgesloten voor verkeer.

68

WINKELS

14

EVENEMENTEN

23

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN