Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

Hij komt, hij komt! Alle kinderen zijn uitgenodigd om te komen kijken, dansen en zingen bij de feestelijk intocht van Sinterklaas in het Bennekomse centrum op zaterdag 17 november. Vanaf 14.15 uur zijn de eerste pieten aanwezig in het dorp. Om 14.30 uur komt Sint via de Commandeursweg en Lindenlaan aan. Langs de route geven diverse sportverenigingen demonstraties, onder andere in de Brinkstraat en op het Van Slootenplein. Om 15.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan bij het podium voor de Oude Kerk. Na afloop van het programma daar, rond 15.30 uur, loopt de Goedheiligman via de Dorpsstraat naar de muziektent. Daar kunnen de kinderen vanaf 16.00 uur met Sinterklaas op de foto. Aan het einde van de optocht worden mandarijnen uitgedeeld.

Ook dit jaar is er weer een leuke wedstrijd. In diverse etalages in het Bennekomse centrum zijn ingredienten verstopt die nodig zijn voor het bakken van pepernoten. Zoek ze op, en zet de naam van de winkel op het wedstrijdformulier. Lever het formulier en de kleurplaat in bij de Hema en maak kans op mooie prijzen. Sinterklaas komt op 1 december hoogstpersoonlijk de prijzen uitreiken!

Het landschapskunst- en locatietheaterfestival Woest & Bijster start vrijdag 19 oktober met een feestelijk openingsfeest, van 17.00-18.00 uur bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal en van 19.00-20 uur op het Van Slootenplein in Bennekom. Tijdens het festival (20-28 oktober) is er dagelijks van 17.00-19.00 uur live muziek op het Van Slootenplein. Kijk voor de deelnemende kunstenaars, de fietsroute langs de locaties, het volledige programma en voor reserveren van voorstellingen op www.woestenbijster.nl

In de DVO-hal vindt binnenkort het Bennekoms Oktober Feest plaats. Op vrijdag 12 oktober is er voor kinderen tot 12 jaar van 16.00-17.15 uur een kinderparty met thatershow en kinderdisco. Van 18.30-20.30 uur wordt de feestmaaltijd geserveerd met aansluitend een feestavond met optredens van de Grenslandkapel, DJ Jeronimo en schlagerzanger Harold Verwoert. Op zaterdag 13 oktober begint het programma met de seniorenmiddag (14.00-16.30 uur) Van 21.00-01.30 uur is het tijd voor de 18+ Apres Ski Party met DJ Bert, Harold Verwoert en Danny Froger. Toegangskaarten zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij de servicebalie van PLUS Edwin & Astrid Holtrop. De opbrengst van BOF 2018 gaat naar Fietsmaatjes Bennekom en Stichting Muziektent Bennekom.

Het was weer een topdag! Prachtig weer, volle terrassen en enorm veel bezoekers in het Bennekomse centrum. Voor burgemeester Verhulst was het de eerste keer dat hij Vlegeldag meemaakte. Hij prees in zijn toespraak de vele vrijwilligers elk jaar bergen werk verzetten om zo’n prachtig evenement mogelijk te maken. Verhulst werd de hele dag op de voet gevolgd door SBS programmamaker Dennis van der Geest. Oud-burgemeester Cees van der Knaap daarentegen had juist voor het eerst in jaren tijd om zijn boerenkiel aan te trekken en een tractor te besturen tijdens de optocht. Fotograaf Gert Jan Koster maakte een mooie reportage, klik hier voor de foto’s.

De Gouden Vlegel ging dit jaar naar Piet van den Hurk. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door de Heidehoogheden  waarna burgemeester Rene Verhulst hem namens de gemeente Ede een bronzen zwijntje overhandigde als dank voor zijn inzet voor de Vlegeldag. Piet van den Hurk is al 25 jaar lid van de trekkercommissie en draagt zorg voor de organisatie van de tractoroptocht en het ringsteken met tractoren.

Door middel van een crowdfundingsactie hebben Bennekommers Onno Feith, Joran Lammers, Jules Stuyt en Quirijn Stuyt voldoende bestellingen binnen gekregen om de t-shirts met de tekst IkBennekom in productie te nemen. Ben je ook trots op ons dorp? Bestel dan voor 1 september je eigen shirt. Prijs 10 euro, leverbaar in dames-, heren- en kindermaten.  www.ikbennekom.nl

Op zaterdag 1 september wordt bij de muziektent op het Van Slootenplein tussen 10.00 en 17.00 uur de nieuwe oogst rogge van de Hullenberg op traditionele wijze gedorst. In de kraam van de Historische Vereniging Oud-Bennekom kunnen bezoekers pannenkoeken proeven die gemaakt zijn met Bennekoms roggemeel. Het pannenkoekenmeel wordt ook ter plaatse verkocht, net als het Bennekomse Roggebier en de kruidkoekmix. De Bennekomse bakkers bakken voor het festijn eenmalig producten vervaardigd met Bennekomse rogge. Deze brood- en banketproducten zijn alleen tijdens het Oogstfeest verkrijgbaar op het plein rond de muziektent.

Woensdag 22 augustus  is het weer tijd voor het Bennekomse hoogtepunt van de Heideweek: Vlegeldag! Het programma begint om 09.15 uur met de optocht van oude tractoren. Daarna vinden in het Bennekomse centrum vele traditionele activiteiten plaats zoals de Vlegelmarkt met oude ambachten, de kindervlooienmarkt, het hand- en machinedorsen, Vlegelcorso, ringsteken en natuurlijk de strijd om het kampioenschap Vlegelhangen. De hele dag door zijn er muzikale optredens op het hoofdpodium voor de Oude Kerk en bij de muziektent op het Van Slootenplein. De dag wordt afgesloten met optredens van Jose Hoebee (Luv’) om 20.30 uur en Ramon Beense om 21.00 uur. Kijk voor het uitgebreide programmaoverzicht op www.vlegeldag.nl

De Ondernemersvereniging Bennekom en Culturele stichting De Kijkdoos organiseren op zaterdag 7 juli de jaarlijkse Kunstmarkt. In tal van kramen in de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein worden kunst en kunstnijverheid aangeboden. Er is live muziek en voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden, in samenwerking met Create Wise, leuke kunstzinnige activiteiten aangeboden rondom de muziektent die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Veilinghuis Kidsie’s.

70

WINKELS

12

EVENEMENTEN

24

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN