Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bennekoms nieuws

Zaterdag 13 juli was het Kunstfestival voor Kinderen. Het thema is ‘Hollandse Meesters’ en op diverse locaties in het Bennekomse centrum worden workshops gegeven. Bekijken hier de foto's.

Zaterdag 13 juli tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan het Kunstfestival voor Kinderen. Het thema is ‘Hollandse Meesters’ en op diverse locaties in het Bennekomse centrum worden workshops gegeven. Maak een beeld in de stijl van Karel Appel, help mee de witte beestenbende te versieren, ga tekenen, maak muziek of ga schilderen bij de Muziektent, het kan allemaal! Kijk voor het volledige programma op www.dekunstfactorij.nl

De Kunstmarkt in het Bennekomse centrum trok zaterdag weer veel bezoekers. Er was dan ook van alles te zien en te doen. Zeventig kramen met kunst en kunstnijverheid, muziek verzorgd door het draaiorgeltje van het Kijk & Luistermuseum, een optreden van het RAC accordeonorkest in de Muziektent en natuurlijk veel gezelligheid op de terrassen. Kijk hier voor de foto's.

Op de eerste zaterdag van juli worden de nestkasten van de gierzwaluwen in de Dorpsstraat gecontroleerd. Tijdens de Kunstmarkt telden leden van Vogelwerkgroep IVN-Ede in hoeveel van de 24 nestkasten wordt gebroed. De jonge vogels werden gewogen, gemeten en geringd. Door het ringen van de vogels wordt informatie verkregen die helpt bij het beschermen van de soort.

Zaterdag 6 juli vindt tussen 10.00 en 16.00 uur de jaarlijkse Kunstmarkt plaats in het Bennekomse Centrum. In de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein staan 70 kramen met kunst en kunstnijverheid. De Dorpsstraat is zaterdag afgesloten voor verkeer.

Wat een bijzonder spektakel! Twee dagen lang waren de wegwedstrijden voor achtereenvolgens beloftes, dames en heren te zien in ons eigen dorp. Fotograaf Gert Jan Koster maakte opnames op diverse locaties in Bennekom. Op zondag fotografeerde hij zelfs vanuit een van de volgwagens! De foto’s vind je hier..

Het was weer gezellig afgelopen zaterdag bij de Bennekomse Muziektent! Op een groot terras genoten veel bezoekers van de culinaire hoogstandjes, vervaardigd door lokale horecaondernemers.

Fotograaf Gert Jan Koster maakte een sfeerreportage van het evenement. Klik hier voor de foto’s.

Winkelende moeders worden zaterdag 11 mei verwend in het Bennekomse centrum. Namens de Ondernemersvereniging Bennekom worden er heerlijke bonbons uitgedeeld in het dorp. Ga dus lekker shoppen met je moeder!

Zaterdag 4 mei vindt tussen 10.00 en 16.00 uur een plantenmarkt plaats in het Bennekomse centrum. Diverse bloemisten bieden hun planten aan op het Van Slootenplein, op het pleintje bij het carillon en voor de Oude Kerk. De Dorpsstraat is niet afgesloten voor verkeer. De markt eindigt stipt om 16.00 uur zodat er ruim tijd is voor het treffen van de voorbereidingen voor de Dodenherdenking later op de dag.

71

WINKELS

13

EVENEMENTEN

23

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN