Gratis parkeren in heel Bennekom!

Bevrijdingsfestival 5 mei 2023

Bevrijdingsfestival Bennekom: Freedom Jazz
vrijdag 5 mei 2023 18:30 t/m 22:00

Triple B Big Band Bennekom heeft een lange traditie van verbondenheid met het thema vrijheid en herdenken. Dit jaar organiseert Triple B een bevrijdingsfestival ‘Freedom Jazz’ met een drietal bigbands bij de muziektent aan het Van Slooten plein. Daarnaast zijn er die avond optredens van jazz combo’s in groepsrestaurant A&A aan de Veenderweg. In overleg met de lokale middenstand zijn er mogelijk nog koffiestands en een ijscokar aanwezig op het Van Slootenplein.

Voor het bigbandfestival is er samenwerking gezocht met de Jalafusi Bigband uit Ede en de semi professionele Monday Night Big Band uit Bunnik. Deze bigbands zullen tussen 18:30 en 22:00 optredens verzorgen. De presentatie wordt die avond verzorgd door de Edese stadsdichter Larissa Verhoeff.

Vanaf 19:00 verzorgt de Historische Vereniging Oud Bennekom (HVOB) een presentatie in groepsrestaurant A&A gevolgd door jazz optredens van Catch22 uit Wageningen en het Triple B Jazz Combo uit Bennekom. Op deze locatie eindigen de feestelijkheden om uiterlijk 24 uur.

Wij vinden het belangrijk dat de bevrijding en de oorlog die daaraan vooraf ging, in onze herinnering blijven. Daarom willen wij ons ook richten op de jeugd en jongeren in Bennekom en omgeving. Dit jaar eens een keer in Bennekom blijven en niet naar Wageningen gaan: dat is ons streven.

Ga terug

Nieuws menu

2024

Geen nieuws beschikbaar.

59

WINKELS

12

EVENEMENTEN

16

HORECA

6

ZIEN & BELEVEN